Jyväskylän kaupungin tervehdys

Onnea 60-vuotiaalle JyPÄlle!

Haluan onnitella 60-vuotisjuhlia viettävää Jyvässeudun Paini-Ässiä ja toivottaa samalla kaikille seuran juhlapaineihin osallistuville tervetuloa liikuntapääkaupunki Jyväskylään! Paini-Ässien 60-vuotisjuhlakilpailuna painittavat KLL:n vapaapainin mestaruuskilpailut ovat ensimmäiset isommat painikilpailut juuri peruskorjatussa Vaajakosken liikuntahallissa. Vuonna 1984 valmistunut liikuntahalli on vuosien saatossa isännöinyt useita painikilpailuja aina SM-paineja myöten ja kuulemme mielellämme painiväeltä kisojen jälkeen, kuinka peruskorjattu halli toimii kisapaikkana.

Liikuntapääkaupunki Jyväskylä ei ole vain tiloja ja kisoja. Se on liikkumista ja hyvinvointia kaikissa ikäluokissa. Jyväskylässä on Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta sekä Suomessa ainutlaatuista liikunnan ja huippu-urheilun tutkimusta. Yksi olennainen osa mainettamme on myös sujuva verkostoyhteistyö. Se näkyy kaupungissa esimerkiksi laajana urheilun ja hyvinvoinnin tutkimusyhteistyönä sekä valmennus- ja seurayhteistyönä.

 

Nämäkin juhlapainit on rakennettu seurojen yhteistyöllä, kun merkkipäivää juhliva Paini-Ässät järjestää kisat yhteistyössä Vaajakosken Kuohun kanssa. Toimivasta yhteistyöstä ja seurojen eloisasta junioritoiminnasta kertoo myös se, että Jyväskylän kolme painiseuraa: Paini-Ässät, Vaajakosken Kuohu ja Harjun Woima Jyväskylä ovat yhteistyössä polkaisseet käyntiin paikallisen Junnu Cup -osakilpailusarjan painin aloittaneille ja jo hieman kokeneimmillekin. Paikallisista salikisoista ne arvokisapainijatkin ovat oman kilpauransa aloittaneet!

 

60-vuotiaan Jyvässeudun Paini-Ässien juuret ulottuvat vuoteen 1963, jolloin jo edesmennyt Kauko Jaatinen perusti Jyväskylän Työväen Painiseura ry:n (JTPS). Seuran nimi muutettiin Jyvässeudun Paini-Ässiksi vuonna 1992. Seuran toiminta on edelleen vireä ja jäsenmäärän on ollut kasvussa viime vuosina. Toivotan seuralle onnistuneita 60-vuotisjuhlakisoja Vaajakoskella ja positiivista säpinää harjoituksiin Kuokkalan Graniitin molskilla myös tulevina vuosina!  

 

 

Timo Koivisto

kaupunginjohtaja