Järjestävän tahon tervehdys

Kilpailujohtajan tervehdys

Haluan toivottaa painijat, tuomarit huoltajat sekä muut seuraajat tervetulleiksi Suomen Liikuntapääkaupunki Jyväskylään ja tänne Vaajakoskelle.

Kilpailupaikaksi valikoitui Vaajakosken vastikään saneerauksesta valmistunut Liikuntahalli. Haluamme myös näin juhlistaa tämän liikuntapyhätön uudelleen käyttöönottoa. Tässä samaisessa hallissa on kisailtu vuosien varrella lukuisia kertoja, ja monella meistä on täältä lukuisia ja mukavia muistoja. Jyvässeudun Paini-Ässät ry ja Vaajakosken Kuohu ry järjestävät nyt Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailut yhteistyössä. Molemmat seurat ovat menneinä vuosina järjestäneet lukuisia eri tason kilpailuja Suomen mestaruuskilpailuista pieniin salikilpailuihin. Kokemusta siis löytyy paljon.

Seuran perustaja, pitkäaikainen puheenjohtaja edesmennyt Kauko Jaatinen toimi myös poikapainin valmentajana. Jyvässeudun Paini-Ässät ry lukeutuikin 80-luvulla yhdeksi valtakunnan parhaimmistoon juniorityön puolella, Jaatisen ansiokkaan työn saattelemana. Menestystäkin seuraan saatiin kaikissa ikäryhmissä ja näköpiirissä on, että menestystä tullaan edelleen saavuttamaan. Sen on näyttänyt Vienolan sisarukset.

Seuran edesmenneen valmentajan Olympiavoittajan Rauno Mäkisen oppeja jaamme ja hänen muistonsa elävät edelleen, kuinka hän opetti sekä kasvatti niin urheilijaa kuin ihmistä. Se olkoon edelleen meillä kaikilla ohjenuorana.

Jyvässeudun Paini-Ässät ry perustettiin 1963 loppuvuodesta. Tällöin seuran nimi oli Jyväskylän Työväen Painiseura JTPS ry. Nämä neljä kirjainta tulee edelleen monen seuran veteraanin ja miksei nuoremmankin suusta.

Seura siis juhlii, mitenkäs muuten kuin painin merkeissä. Sillä nämä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut ovat samalla osana Paini-Ässien 60 v. juhlavuotta.

Lämpimästi tervetuloa Jyväskylään ja juhlistamaan seuramme toiminnan merkkipaalua!

Jari Rantala

Kilpailujohtaja

Jyvässeudun Paini-Ässät ry:n puheenjohtaja