Ajankohtaista

MUISTOKIRJOITIS
Paini- ja seuratoimintamies Seppo Laitinen on poissa

Urheilun monitoimimies Seppo Ensio Laitinen kuoli vaikean ja pitkäaikaisen sairauden murtamana Joensuussa 11. toukokuuta 2024. Hän oli 79-vuotias, syntynyt Korpilahdella 12.2.1945.  

Ammatikseen hän toimi pitkään Valmetin traktoritehtaalla Jyväskylän Tourulassa kappaletarkastajana ja Joensuuhun muutettuaan urheiluhierojana sekä Itä-Suomen liikuntaopistolla urheiluhieronnan opettajana. Hierontatöissä Laitinen toimi ansiokkaasti mestaruussarjassa pelanneen Viinijärven Urheilijoiden naisten pesäpallojoukkueen hierojana.

Urheiluun ensiopit ja menestykset tulivat Säynätsalon Rientoa edustaen. Seuran asussa hän pelasi lento- ja koripalloa ja menestyi piirin mestaruuksia napaten myös yleisurheilussa. Rientolaisena Laitinen saavutti painimolskilla ensimmäiset TUL:n juniorisarjojen mestaruudet ja mitalit.

1963 Jyväskylään perustetun Jyväskylän Työväen Painiseuran trikoissa Seppo saavutti mm. kaksi junioreiden SM-pronssia ja todella mittavan määrän TUL:n junioreiden ja miesten kreikkalais-roomalaisen ja vapaapainin hopea- ja pronssimitaleita. JTPS:n joukkueen painijana hän saavutti 80-luvun alkupuolella kovatasoisessa joukkuepainin SM-kisassa pronssimitalin.

Seppo Laitinen oli todella huumoritajuinen ja yhteistyökykyinen seuratoimintamies. Hän oli voimakkaalla panoksellaan pönkittämässä painin ohella JTPS:n seuran leiri- ja kuntoliikuntatoimintoja.

Hannu Kiminkinen
kirjoittaja on Laitisen pitkäaikainen paini- ja työkaveri

Sääntömääräinen kevätkokous

Jyvässeudun Paini-Ässät ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 25.4.2024 klo 18:00 

K-S Mestarityö Oy:n kokoustilassa, Metsäraivio 16, Jyväskylä

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 6§ mukaiset asiat: 

Kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

1.                   valitaan kokoukselle tarpeelliset toimihenkilöt;

2.                   valitaan pöytäkirjan tarkistajat;

3.                   esitetään hallituksen kertomus seuran toiminnasta edelliseltä kalenterivuodelta;

4.                   päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä;

5.                   päätetään seuran koollekutsumistavasta seuran sääntöjen 9§:n edellyttämällä tavalla; 

sekä

6.                   käsitellään kokoukselle tehdyt esitykset ja muut esille tulevat asiat

Muistoissa Yrjö Mäkinen oli kansainvälisen tason painituomari Painituomarina ansiokkaasti toiminut Yrjö Olavi Seppo Mäkinen menehtyi pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 7. päivä helmikuuta Keuruulla. Mäkinen oli syntynyt 25.3.1944 Helsingissä. Ammatikseen hän toimi kultaseppänä ja myös ravintolan ovimiehenä, kuollessaan hän oli 79-vuotias. Urheilun ensioppinsa hän sai jyväskyläläisen Tikan Valon riveissä painien ja pelaten pesäpalloa. Jyväskylään perustettiin usean seuran edustajan toimesta vuonna 1963 miesten painitoimintaa varten lajin erikoisseura Jyväskylän Työväen Painiseura, minkä jäsenkortti nro 1. oli hänen todellinen ylpeyden aihe. Nykyään JTPS seura tunnetaan nimenmuutoksen myötä nimellä Jyvässeudun Paini-Ässät. Painimolskilla hänen saavutuksina oli vapaapainissa vuoden 1968 TUL:n yleisen sarjan hopeatila sarjassa 70 kg ja 1969 sarjan 68 kg pronssi. Lisäksi hän voitti kaksi kertaa Keski-Suomen piirin mestaruuden. Kilpailumielessä hänen ”paraatilaji” oli pesäpallo, missä lajissa hän saavutti tasokkaassa jyväskyläisvetoisessa TUL:n mestaruussarjassa Jyväskylän Nousun nimissä v. 1963 liiton miesten mestaruuden. Etenijä- ja lyöjätilastoissa hän oli muutamana vuonna tämän mestaruussarjan kärkimiehiä. Jääkiekkoa Mäkinen pelasi Jyväskylän Pallokerhon joukkueessa, mikä otteli 1950-1960 lukujen taitteessa silloisessa TUL:n mestaruussarjassa. Painin saralla hän toimi vuosia poikien vapaapainin ohjaajana. Yrjö Mäkisen merkittävintä toimintaa oli urheilun saralla painin tuomaritoiminta. Hänen omasi korkeimmillaan Kansainvälisen Painiliiton FILA:n 1-luokan tuomarikortin. Mäkinen toimi vuosia hyvin arvostettuna painituomarina, mm. useissa kansainvälisissä arvoturnauksissa, kansallisissa kilpailuissa ja maaotteluissa. Yrjö Mäkinen tunnettiin suorasanaisen jämäkkänä urheilumiehenä. Hänen henkireikänä oli hyvin pitkään Päijänteen tuulisella Ristiselän rannalla sijainnut rantamökki ja myös golfin pelaaminen. Yrjö Mäkiselle on myönnetty Suomen Painiliiton kultainen ansiomerkki vuonna 2013. Siunaus toimitetaan perhepiirissä, kutsuvieraiden läsnä ollessa, mahdolliset suruadressit voi toimittaa osoitteeseen: Yrjö Mäkisen omaiset Kukkainniementie 6, 42700 Keuruu. Teksti ja kuva: Hannu Kiminkinen Kirjoittaja on pikkupoikana Mäkiseltä vapaapainin oppeja saanut urheilutoimija.

Kunto/höntsäpaini 

Kunto/hönsäpaini alkaa Kuokkalan Graniitissa keskiviikkona 7.2.2024 klo 17:30-18:30

Tervetuloa kuntoilemaan. Aiempaa painikokemusta ei vaadita ja jokainen tekee sitä mitä oma kunto ja uskallus antaa myöten.

Kausimaksu seuran jäsenelle on 30€ + jäsenmaksu 25€. Näin ollen vuosimaksu on 85€

Seuraan kuulumattomalle kausimaksu on 60€, eli vuosimaksu 120€.

Oma vakuutus kannattaa olla voimassa. Youtubessa on 9v sitten julkaistu esittelyvideo. Vaikka video on vanha, niin kaikki pitävät edelleen paikkansa. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Jäsensivut

Jäsensivulle on lisätty kansio, josta lyötyy nyt matkalaskulomake

Ostettavaa tai myytävää


Kotisivuille on avattu sivu, jossa voit myydä tai ostaa urheiluvarusteita tai vaatteita. Sivulle ilmoituksen saa laittamalla valokuvan tuotetietoineen ja hintapyynteineen Jari Rantalalle, jari.rj.rantala@live.com