Tuloksia kilpailuista

Sarjavoitot Tampereelta Pertti Ukkola -turnauksesta 18.5.2024

Venla ja Pinja painivat kevään viimeisissä paineissaan kahdessa sarjassa. Venla paini tyttöjen U17 46kg:n sarjassa voittaen vastustajansa selätyksellä ja ypv 10-0. Venlalle näin sarjavoitto. Venla paini myös omaa painoluokkaansa kaksi sarjaa ylempänä, sarjassa U17 53kg. Venla voitti kaksi ottelua selätyksellä, yhden pistein 6-2 ja hävisi yhden ypv. Venlalle viiden tytön sarjassa hopeaa. Kisatapahtumassa järjestetyssä leuanvetokilpailussa Venla voitti yhdistetyn naisten ja tyttöjen sarjan vetämällä 18 leukaa.

     Pinja paini oman ikäisten U12 poikien sarjassa 47kg. Painimuoto oli Pinjalle vieraampi kreikkalais-roomalainen, mutta se ei Pinjan menoa hillinnyt. Pinja voitti neljä vastustajaa ypv ja yhden selätyksellä. Piste-ero oli 52-6. Pinjalle näin komea sarjavoitto kuuden painijan sarjassa. Pinja paini myös tyttöjen U17 sarjassa 46kg ja sijoittui pronssille.

Tampereen tulokset täältä:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240518_Tampere/indexFIN.htm

 

Kaksoisvoitto Vantaan paineista 11.5.2024 

Vantaalla painittiin Nuorten Suomi Cupin päätösosakilpailu. Tyttöjen NSC U18 sarjaan 46kg oli ilmoittautunut viisi painijaa, mutta kaksi heistä joutuikin punnituksen perusteella ylempään sarjaan. Näin sarjaan jäi kolme painijaa. Ensimmäisessä ottelussa Venla voitti Jessican 8-1  selätyksellä. Toisessa ottelussa Pinja voitti Jessican 10-0 ypv. Kolmannessa ottelussa siskokset väänsivät elämänsä pisimmän painiottelun, kun otteluaika oli U18 sarjan vuoksi 2*3min. Kuuden minuutin taistelun jälkeen voittopisteet olivat Venlalle 9-0. Venlalle sarjavoitto ja Pinjalle hopeaa.

     Varsinaisten otteluiden jälkeen tytöt painivat vielä kolme ystävyysottelua sarjaa ylempänä painineita tyttöjä vastaan. Ensin Pinja voitti Mennin 10-0 ypv. Sen jälkeen Venla ja Laura väänsivät täydet 6min. Tasaisen ottelun voitti Laura pistein 4-1. Viimeisessä ystävyysottelussa Pinja ja Laura painivat täyden ajan ottelun. Neljän minuutin kohdalla Pinja johti 4-3. Viimeiset pari minuuttia painijat olivat todella väsyneitä. Laura onnistui vielä kahdessa taaksemenossa ja voitti ottelun 7-4. Pinjan kommentti oli, että ei ole koskaan ollut ottelun jälkeen noin poikki.

      Nuorten Suomi Cupissa Venla nousi yhden sijan ylöspäin ja oli kokonaispisteissä kaikista alle 18-vuotiaista painijoista viides. Pinja otti Suomi Cupin ensimmäisen kakkossijansa ja sijoittui kokonaispisteissä hienosti sijalle 13. Paini-Ässät sijoittui seurojen välisessä kilpailussa seitsemänneksi.

Vantaan painien tulokset löytyvät täältä:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240511_Vantaa/indexFIN.htm

Nuorten Suomi Cupin kokonaistulokset:

https://www.painiliitto.fi/nuorten-suomi-cup-kaynnistyi-turussa-67-painijaa-mukana-atte-suhonen-ja-mikaela-vesterholm-karjessa/

 

Suomi Cupin sarjan 46kg mitalistit: Pinja hopeaa, Venla kultaa ja Jessica pronssia


Kaksi mitalia KLL:n kreikkalais-roomalaisen mestaruuskisoista 27.4.2024

Vaasassa painittiin KLL:n mestaruuksista yli 370 ilmoittautuneen painijan voimin. Tyttöjen osallistujamäärää vähensi voimakkaasti, kun monet tytöt eivät pidä kreikkalais-roomalaisen painimisesta. Painimuoto on tytöillä kaikissa muissa kilpailuissa vapaapaini, mutta tässä kisassa tytötkin yrittävät vääntää krekoa. Venla ja Pinja eivät myöskään olleet kovin innokkaita lähtemään krekon kisaan mukaan, mutta edellisviikon Porin kisareissun peruuntuminen antoi hieman lisäinnostusta. Lisäksi tähän sarjaan oli luvassa kuuden painijan hyvätasoinen sarja. Viikon krekon treenillä lähdettiin matkaan! 

     Venla ja Pinja painivat 11-14 -vuotiaiden tyttöjen 48kg:n sarjassa. Heidät arvottiin samaan alkulohkoon. Ensimmäisessä ottelussa Pinja voitti vastustajansa ypv:llä 10-2. Pinjan ensimmäiset pisteet krekon painiottelussa ja samalla ensimmäinen krekon otteluvoitto. Venlan ensimäisessä ottelussa siskokset kohtasivat. Venla voitti ottelun ypv:llä 14-4. Toisen ottelunsa Venla voitti selätyksellä. Näin molemmat tytöt selviytyivät mitaliotteluihin. Pronssiottelussa Pinja voitti vastustajansa ypv:llä 10-2 ja voitti hienosti pronssia.

     Finaalissa Venla meni ensin kravatin passauksella 2-0 johtoon. Toisella jaksolla vastustaja onnistui vastaliikkeessään Venlan yritäessä lenkkiä ja siirtyi 4-2 johtoon. Venla painosti lopun kovasti ja 15 sekuntia ennen loppua Venla onnistui lenkissä sen verran, että häntä hyvitettiin kahdella pisteellä. Tilanne oli 4-4 ja Venla oli tappiolla, koska vastustajalla oli korkeampiarvoinen pistesuoritus. Kaksi pistettä tuoneen lenkin jälkeen Venla hetken yritti vastustajaa selälleen. Se ei onnistunut ja aikaa oli enää muutama sekunti niin Venla teki matosta viimeisen hieman hätäisen yrityksen kravatista. Vastustaja karkasi löysästä otteesta ja pääsi päälle viimeisellä sekunnilla ja sai  pisteen. Tuloksena hopeaa Venlalle tiukan 5-4 tappion jälkeen.

Tulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240427_Vaasa/indexFIN.htm


Pinjalle pronssia ja Venlalle hopeaa KLL:n krekon kisoista


Kultaa ja pronssia U17 SM-kilpailuista Ilmajoelta 9.3.2024

Ilmajoella painittiin alle 17-vuotiaiden mestaruuksista. Venla paini sarjassa 43kg. Osanottajien vähyyden takia Venla pääsi suoraan sarjan loppuotteluun ja voitti vastustajansa ypv 10-0. Venla voitti uransa ensimmäisen Suomenmestaruuden.

Pinja paini sarjassa 46kg. Sarjassa oli viisi tyttöä, joten kaikki painivat toisiaan vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Pinja oli 45 sekuntia ennen loppua tappiolla 14-9 mutta onnistui lopussa kolmella kahden pisteen suorituksella nousemaan viime sekunneilla 15-14 voittoon. Toisessa ottelussa oli vastassa neljä vuotta Pinjaa vanhempi Laura, sarjan ennakkosuosikki, jolta Pinja ei aiemmin ollut saanut pistettäkään. Yllättäen Pinja siirtyikin ottelussa ensimmäisellä jaksolla 2-0 johtoon. Toisella jaksolla Laura onnistui kahdesti kahden pisteen suorituksessa ja johti vajaa puoli minuuttia ennen loppua 4-2. Pinja hyökkäsi vielä raivoisasti tyylilleen uskollisesti ja pääsikin jalkaan, sai Lauran alleen ja onnistui pitämään vastustajan allaan siltatilanteessa ottelun loppuun saakka. Pinjalle todellinen yllätysvoitto pistein 4-4 viimeisten tehtyjen pisteiden turvin. Kolmannen ottelun Pinja voitti ypv 10-0. Viimeisessä ottelussa vastassa oli neljä vuotta vanhempi Tornion tyttö. Pinja hyökkäsi, mutta ei onnistunut saamaan pisteitä. Lopulta vastustaja onnistui passaamaan Pinjan hyökkäyksen ja sai hänet selälleen. Mitalisteilla oli lopulta kaikilla kolme voittoa ja ottelupisteiden turvin Laura voitti mestaruuden ja Pinjan oli tyytyminen pronssimitaliin. Kova suoritus Pinjalta, joka ikänsä puolesta pääsee tämän vuoden vielä U12 sarjaan.

SM-kilpailujen tulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/DM/2024/FI/240309_Ilmajoki/indexFIN.htm

Otteluiden striimit löytyvät täältä:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLV19BRS-AnkRrbCB1ubdL-nkehKtdr1JZ

Pinjan 1. ottelu La matto 2   48:00

Pinjan 2. ottelu La matto 3  1:40:40

Pinjan 3.ottelu La matto 1  2:40:10

Pinjan 4.ottelu La matto 1  4:17:30

Venlan kultaottelu La matto 2 5:51:10


Venla SM-kultaa ja Pinja SM-pronssia


Mestaruudet kansainvälisestä MYHI-turnauksesta Ilmajoelta 24.2.2024

Ilmajoella painittiin yli 500 ottelua viidellä matolla. Turnauksessa oli osallistujia USAsta asti. Suurin osa kansainvälisistä painijoista oli Ruotsista. 

Venla paini kahdessa sarjassa. U15 sarjassa 46kg Venla voitti kaikki vastustajansa selätyksellä ja tuloksena oli sarjavoitto. U18 sarjassa 46kg (Nuorten Suomi-Cup) paini osittain samoja tyttöjä. Ensimmäisessä ottelussa Venla kärsi tappion ruotsalaiselle pistein 8-6, toisen ottelun Venla voitti ypv 12-0 ja kolmannessa ottelussa Venla kärsi pistetappion Lauralle 4-2. Ottelut menivät sopivasti ristiin, niin Venla sijoittui lopputuloksissa hopealle. 

Pinja paini kolmessa sarjassa. Oman ikäluokkansa U12 sarjassa ei ollut oman painoisia vastustajia, niin Pinja paini omaa painoluokkaansa selvästi ylempänä, sarjassa 53kg. Pinja voitti vastustajansa ypv ja näin tuloksena U12 sarjavoitto. U15 sarjassa 46kg Pinja voitti avausottelun ypv. Toisen ottelun ruotsalaista vastaan Pinja voitti pistein 9-1 ja viimeisen ottelun hän hävisi. Tuloksena U15 ikäluokan hopeaa. Pinja osallistui vielä U18 sarjaan 46kg. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa tuli tappio. Kolmannessa ottelussa Pinja pääsi juhlimaan ypv 16-6 voittoa ruotsalaistytöstä ja lopputuloksena pronssia tästä Norten Suomi-Cup sarjasta.

Tulokset kokonaisuudessaan löytyvät täältä:

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240224_Ilmajoki/indexFIN.htm


Kuvassa vasemmalta U15 sarjan 46kg mitalistit, Pinja, Venla ja ruotsalainen tyttö. Palkinnot ojensi Marko Yli-Hannuksela.


Alavus-painit 17.2.2024

Alavudella painittiin avoimet Etelä-Pohjanmaan PM-kilpailut U17-sarjassa. Venla paini sarjassa 46kg. Sarjassa oli kaksi painijaa. Sarjavoittoon vaadittiin kaksi otteluvoittoa, eli painittiin paras kolmesta 
-menetelmällä. Venla voitti molemmat ottelunsa selätyksellä ja voitti sarjansa. Lisäksi Venla paini kaksi extra-ottelua ylemmän sarjan voittanutta tyttöä vastaan. Venla hävisi ensimmäisen ottelun pistein 4-0 ja voitti toisen ottelun pistein 10-3.

Pinja paini sarjassa 49kg ja tuossakin sarjassa oli kaksi ottelijaa. Pinja hävisi molemmat ottelunsa pisteillä ja sijoittui hopealle. Pinja paini kaksi extra-ottelua 46kg:n sarjan tyttöä vastaan ja voitti molemmat ottelut ypv:llä. Pinja paini myös oman ikäistensa kanssa, sarjana oli U12 tytöt 53kg. Sarjassa oli neljä tyttöä ja Pinja voitti kaikki ottelunsa, yhden ypv:llä ja kaksi selätyksellä. Yhteensä Pinja paini kisoissa seitsemän ottelua.

Tulokset Alavus-paineista:

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240217_Alavus/indexFIN.htm


Menestystä Kajaanista 3.2.2024

Kajaanissa painittiin Nuorten Suomi-Cupin (NSC) neljäs osakilpailu ja ikäkausikilpailut. Venla avasi kilpailukautensa ja  paini NSC:n 46kg:n sarjassa. Sarjassa oli viisi painijaa joten kaikki painivat toisiaan vastaan. Venla voitti kolme ottelua, kaksi selätyksellä ja yhden ypv:llä. Venla sijoittui toiseksi, kun hävisi tiukan taistelun kaksi vuotta vanhemmalle Lauralle pistein 5-0. Kisojen viimeisenä otteluna Venla ja Laura väänsivät vielä ystävyysottelun, joka päättyi Venlan 6-0 tappioon.

Pinja paini samassa 46kg:n NSC-sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa Pinja kohtasi tytön, jolle oli kärsinyt pistetappion syyskuun Ilmajoen paineissa. Pinja paini erinomaisesti ja voitti ottelun pistein 6-2. Seuraavassa ottelussa tuli tappio siskolle ja kolmannessa ottelussa voitto ypv 12-2. Viimeisen ottelun Pinja paini puolustustaktiikalla ja tuloksena oli 5-0 tappio sarjan voittaneelle Lauralle. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Pinja onnistui painimaan täyden otteluajan neljä vuotta vanhempaa Lauraa vastaan. Lopputuloksena kolmas sija. Pinja oli ilmoittautunut myös oman ikäisten U12-sarjaan. Pinjalle ei vastustajaa löytynyt, kun sarjaa ylempänä painivat tytöt olivat vasta painiuransa alkupuolella.

Tulokset: 
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/FI/240203_Kajaani/indexFIN.htm

Nuorten Suomi-Cupin tilanne 4/6 osakilpailun jälkeen:
https://www.painiliitto.fi/nuorten-suomi-cup-kaynnistyi-turussa-67-painijaa-mukana-atte-suhonen-ja-mikaela-vesterholm-karjessa/


Pinja paini ensimmäiset voittonsa NSC 18-v sarjassa sijoittuen pronssille. Venlalle saman sarjan hopeaa.

Mitaleita TUL:n mestaruuskisoista Tampereelta 27.1.2024

Kisoissa molskilla esiintyi seuran junioreista Pinja. Venla oli samaan aikaan tyttöjen maajoukkueleirillä Kuortaneella. Pinja paini kahdessa sarjassa. U12-sarjassa 46 kg oli kaksi osanottajaa. Pinja ja Emilia olivat molemmat olleet voittamattomia oman ikäisissään ja nyt he kohtasivat ottelussa ensimmäistä kertaa. Joulukuun haastajaleirin perusteella oli odotettavissa todella tasaiset ottelut. U12 sarjassa piti saavuttaa kaksi voittoa, jotta mestaruus heltiäisi, koska oli vain kaksi edustajaa. Ensimmäisen ottelun Pinja voitti 4-2. Toinen ottelu oli alusta loppuun tiukkaa vääntöä ja Pinja onnistui voittamaan sen pistein 5-2. Näin Pinja voitti U12 sarjan 46kg mestaruuden.

U15 sarjassa 46kg oli kolme osallistujaa. Ensimmäisen ottelun Pinja voitti ypv 10-0. Toisessa ottelussa vastassa oli kolmannen kerran Emilia. Tällä kertaa Emilia onnistui kääntämään tiukan ottelun edukseen viimeisten pisteiden turvin pistein 5-5. Pinja sijoittui U15 sarjan hopealle. Kisojen viimeisenä otteluna Pinja kävi vielä ystävyysottelun ja sen Pinja voitti pistein 6-4. 

Pinjan mukaan painikisat olivat ehkä kaikkein mukavimmat. Suurimpana tekijänä hänellä ja Emilialle läpi päivän jatkunut iloinen virne kasvoilla. Väliajat kuluivat esimerkiksi korttia pelaten muutaman muun tytön kanssa. Painireisulle kertyi pituutta 16 tuntia, joten ei voi liikaa korostaa, kuinka iso merkitys on sillä, että tapahtumaan osallistuvien kesken on hyvä ilmapiiri ja toisen lähellä viihtyy myös molskin ulkopuolella. Itse ottelussa kaveruus laitetaan syrjään ja pisteistä ja voitosta väännetään loppuvihellykseen asti.

Tulokset:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2024/DE/240127_Tampere/indexFIN.htm


Kultaa KLL:n mestaruuskisoista Jyväskylästä 16.12.2023

Vaajakosken liikuntahallilla painittiin Koululiikuntaliiton mestaruuksista noin kolmensadan painijan voimin. Kilpailuissa Paini-Ässät juhlisti samalla 60-v juhliaan. Molskilla seurasta esiintyivät Venla ja Pinja. 
     Venla voitti tyttöjen 11-14-vuotiaiden 43kg:n sarjassa alkulohkossaan molemmat ottelunsa ypv:llä. Loppuottelun ensimmäinen jakso oli Venlan hallintaa ja tilanne puoliajalla oli Venlan eduksi 5-0. Toisella puoliajalla Emilia onnistui kahdessa 2 pisteen suorituksessa ja jännittävä ottelu päättyi Venlan 5-4 voittoon. Tämä oli Venlan ensimmäinen kotimaan arvokisojen voitto, mikäli arvokisoihin lasketaan KLL:n mestaruuskisat ja SM-kisat.
     Pinja paini 11-14-vuotiaiden 48kg:n sarjassa. Ensimmäisessä ottelussa tuli tappio, toinen ottelu päättyi tiukan vääntämisen jälkeen Pinjan eduksi 2-1. Kolmannessa ottelussa Pinja kärsi selkeän ypv tappion ja lopputuloksena oli viides sija.

Tulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/231216_Vaajakoski/indexFIN.htm

Keskisuomalaisen toimittaja teki tapahtumasta sivun jutun ja haastatteli Venlaa juttuun. Juttu löytyy 17.12.2023 Keskisuomalaisesta. Nettilehden juttuun suora linkki tässä (koko jututun lukeminen vaatii ksml tunnukset):

https://www.ksml.fi/paikalliset/6426061

Venlan alkulohko-ottelu


Mitaleita Helsinki-Openista 2.-3.12.2023

Kansainvälisessä Helsinki-Openissa oli mukana yli 700 painijaa kahdestakymmenestä eri maasta. Venla paini lauantaina sarjassa U17 43kg. Venla voitti ensimmäisessä ottelussaan sarjan Suomen mestarin pistein 4-2. Toisessa ottelussa vastaan tuli kaksi vuotta vanhempi ruotsalainen tyttö. Tappio tuli, mutta samalla hyvää oppia siitä, missä oman painoisten kärki menee. Lopputuloksena hopeamitali.

Sunnuntaina Venla paini U14 tyttöjen 46kg:n sarjassa. Mukana oli yhdeksän painijaa. Alkulohkon ottelut olivat erityisen jännittävät ja vaiheikkaat. Ensimmäisessä ottelussa Venla voitti latvialaisen pistein 5-5 viimeisten pisteiden turvin. Toisessa ottelussa ruotsalainen johti ensimmäisen kaksiminuuttisen jälkeen 6-0. Venlan onnistui kaventaa toisella puoliajalla tilanteeksi 4-6 ja sen jälkeen hän sai selätettyä vastustajansa. Finaalissa vastaan tuli puolalainen, jonka ulottuvuus oli Venlalle liikaa. Tappio tuli selätyksellä. Tuloksena Venlan ensimmäiset voitot ulkomaisista vastustajista ja komea toinen sija.  

U14 tyttöjen mitalistit. Vasemmalta Venla hopeaa, puolalainen kultaa ja ruotsalainen pronssia.

Pinja paini lauantaina U11 tyttöjen sarjassa 45kg. Ensimmäisessä ottelussa tuli ylivoimainen pistetappio tsekkiläiselle. Toisessa ottelussa Pinja voitti kotimaisen vastustajan. Tuloksena kitkerä toinen sija. Pinjan omien tuntemusten mukaan tsekkivastustaja oli täysin voitettavissa ja hieman jossiteltavaa jäi pisteistäkin. 

Seuraavana päivänä avautui uusi mahdollisuus U14 sarjassa samassa kuin Venla paini. Onneksi tytöt arvottiin eri alkulohkoihin. Ensimmäisessä ottelussa Pinja kohtasi sarjan voittaneen puolalaisen. Tappio tuli 12-0, mutta ottelu kesti reilusti toiselle puoliajalle. Toisessa ottelussa Pinja voitti YPV:llä kotimaisen vastustajan. Kolmannessa ottelussa Pinjan tie katkesi, kun hän hävisi sarjan yhdelle ennakkosuosikille, tsekin tytölle. Lopputuloksena kovia otteluita ja kuudes sija.

Tulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/231202_Helsinki/indexENG.htm


U11 tyttöjen mitalistit


SM-kilpailuista Pajulahdesta kaksi hopeaa 18.-19.11.2023

Lauantaina painittiin U15 tyttöjen SM-mitaleista. Venlan sarjassa 42kg oli viisi tyttöä ja kaikki painivat toisiaan vastaan. Venla voitti kolme ensimmäistä otteluaan. Viimeisen ottelun Venla hävisi pistein 4-2. Tuloksena SM-hopeaa. Pinja paini sarjassa 46kg. Pinja hävisi kaksi ottelua ja voitti yhden. Tappiot tulivat mitaliotteluihin edenneille tytöille, joista toinen voitti sarjan.

Sunnuntaina painittiin U17 sarjan mestaruuksista. Venla paini 43kg loppuottelussa ja kärsi 6-2 tappion. Tuloksena toinen SM-hopea viikonlopulta. Pinja paini sarjassa 46kg ja voitti jälleen yhden ottelun ja hävisi kaksi. Tappiot tulivat sarjan mitaliottelijoille.

Kisatulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/DM/2023/FI/231117_LiikuntakeskusPajulahti/indexFIN.htm


U15 sarjan mitalikolmikko Arvi Savolaisen seurassa

 

Menestystä VVV-Cupista Vaasasta 11.11.2023

Venla paini Vaasassa nuorten Suomi-cupissa tytöt 17-v 42kg. Venla voitti molemmat ottelunsa selätyksellä ja voitti sarjansa. Lisäksi Venla otteli kaksi ystävyysottelua sarjaa ylempänä painineiden Lauran ja Alman kanssa. Almaa vastaan tiukka ottelu päättyi Venlan 2-4 tappioon ja puolustustaistelu Lauraa vastaan päättyi Venlan 0-4 tappioon.

Pinja paini kahdessa sarjassa. Tytöt U12 sarjassa 46kg Pinja voitti molemmat vastustajansa pistein ja voitti sarjansa. U17 nuorten Suomi-cupissa sarjassa tytöt 46kg Pinja kärsi tappiot molemmissa otteluissaan ja sijoittui kolmanneksi.

Tulokset kokonaisuudessaan:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/231111_Vaasa/indexFIN.htm

 

Vasemmalla U12 mitalistit ja oikealla U17 mitalikolmikko

 

 

Lohi-painit, Kotka 7.10.2023

Venla ja Pinja edustivat menestyksekkäästi Lohi-paineissa Kotkassa. Venla paini Nuorten Suomi-Cupin sarjassa tytöt U17 42kg. Sarjassa oli viisi tyttöä ja kaikki painivat toisiaan vastaan. Venla voitti kolme ottelua ja hävisi yhden niukasti pistein 4-2. Lisäksi Venla paini kaksi ystävyysottelua, joissa hän hävisi U17 46kg sarjan voittaneelle tytölle pistein 6-0 ja voitti 46kg sarjassa pronssille sijoittuneen tytön selätyksellä.

Pinja paini kahdessa sarjassa. Pinja voitti tyttöjen U12 sarjan 46kg. Lisäksi Pinja paini NSC:n tyttöjen U17 sarjassa 46kg. Siinä sarjassa Pinja jäi neljänneksi. Lisäksi Pinja paini kaksi ystävyysottelua sekä U17 42kg ja 46kg pronssimitalisteja vastaan. Pinja voitti nämä molemmat ottelut, ensimmäisen pistein 7-2 ja toisen selätyksellä.

Kotkan kisojen tulokset:

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/231007_Kotka/indexFIN.htm

 

Ilmajoen nuorisoturnaus 30.9.2023

Venla ja Pinja painivat molemmat U20 tyttöjen sarjassa 46kg. Sarjassa oli viisi painijaa, joten kaikki painivat toisiaan vastaan. Venla voitti kaikki ottelunsa, 3ypv ja yhden selätyksellä. Lisäksi Venla paini ystävyysottelun sarjan 42 kg voittajaa vastaan voittaen ottelun pisteillä. Pinja hävisi kaksi ottelua ja voitti kaksi sijoittuen pronssille.
Tulokset:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/230930_Ilmajoki/indexFIN.htm


Kalle Mäkisen muistopainit, Turku 9.9.2023

Seuran painijoista Venla ja Pinja avasivat syksyn kilpailukautensa Turussa Kupittaalla. Venla paini sarjassa NSC tytöt 42kg. Sarja kuului nuorten Suomi-Cupiin ja tämä oli ensimmäinen osakilpailu. Venla voitti oman lohkonsa ja sijoittui lopputuloksissa hopealle. Pinja paini sarjassa U12 47kg. Pinjalla oli sarjassaan neljä virolaista tyttöä, joista ainuttakaan Pinja ei ollut aiemmin kohdannut. Pinja voitti kaksi ottelua ja hävisi kaksi sijoittuen pronssille.

Tulokset:
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/230909_Turku/indexFIN.htm⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Uolevi Setälän muistopainit, Tampere 6.5.2023

Seuran painijoista lähti kevään viimeiseen kilpailuun Tampereelle neljä edustajaa. Kisat menivät todella hienosti. Aatos paini aloittelijoiden sarjassa 25kg pronssia. Jaakko paini poikien yli 10-v sarjassa 36kg hopeaa. Tyttöjen sarjan 43kg voitti Venla ja hopealle paini Pinja. Treenaaminen jatkuu kohti syksyn kisoja ja kesällä painijoilla on ohjelmassa ainakin Korpilahden rantapainikisat heinäkuussa. Kilpailujen palkintojärjestys: 

https://www.painiliitto.fi/wp-content/uploads/2023/05/6.5.2023_USetalan-muistopainit.pdf


Tampere FFC 18.3.2023

Paini-Ässiltä oli pienen tauon jälkeen jälleen kaksi edustajaa. Pinja paini U13 tytöissä sarjassa 39kg ja Venla U17 tytöissä sarjassa 43kg. Pinjan paluu kisamolskille oli onnistunut ja hän voitti molemmat ottelunsa. Venla sijoittui hopealle käyden tiukan taistelun voitosta kaksi vuotta Venlaa vanhempaa maajoukkuetyttöä vastaan. Ottelu päättyi vastustajalle 5-4 ja Venla oli vielä 30 sekuntia ennen loppua 5-0 tappiolla. Nämä olivat Venlan ensimmäiset pisteet tätä vastustajaa vastaan. Kahden kisaottelun lisäksi Venla paini kolme ystävyysottelua (ottelut 66, 83 ja 112). Tulokset:

https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2023/FI/230318_Tampere/indexFIN.htmHelsinki Openista 10.-11.12.2022 menestystä ja kisakokemusta

Helsingissä painittiin 10.-11.12. iso kansainvälinen turnaus. Otteluita käytiin viikonlopun aikana 889. Seuran painijoista molskilla olivat Venla ja Pinja. Tytöt painivat kahdessa eri ikäluokassa.

Alle 17-vuotiaiden 40kg:n sarjassa Venla sijoittui hopealle ja Pinja pronssille. Sarjassa oli neljä painijaa ja kaikki painivat toisiaan vastaan. Voiton vei viron tyttö, joka oli sijoittunut kesän 2022 alle 15-vuotiaiden EM-kilpailuissa neljänneksi. 

Alle 13-vuotiaiden tyttöjen 41kg:n sarjassa oli 15 osallistujaa. Molemmat tytöt voittivat alkulohkoissaan suomalaisen vastustajansa, mutta kärsivät tappiot kahdelle ulkomaiselle vastustajalle. Pinja sijoittui 7. ja Venla 8.sijalle. Pinja kärsi tappiot puolalaiselle ja ruotsalaiselle, Venla tsekkiläiselle ja latvialaiselle. Venla oli lähellä voittoa häviten latvian tytölle pistein 10-13. Turnaus antoi hyvää kokemusta kansainvälisistä otteluista.

Tulokset 2022 Helsinki-Openista täältä: 
https://www.liga-db.de/Turniere/VT/2022/FI/221210_Helsinki/indexENG.htmSM-kilpailuista kaksi mitalia 26.11.2022 Jyväskylästä

Jyväskylässä painittiin vapaapainin Suomen mestaruuksista 26.11. alle 15- ja alle 20-vuotiaiden sarjoissa. Paini-Ässien junioreista edustamassa olivat Venla, Pinja ja Jaakko.

Pinjan (kuvassa vasemmalla) sarjassa 42kg kaikki painivat toisiaan vastaan. Pinja voitti kaksi ottelua ja hävisi kaksi, tuloksena pronssimitali. Pinjalle SM-mitali oli toinen kuukausi aiemmin voitetun U17 SM-pronssin jatkeeksi.

Venla (kuvassa oikealla) selvitti tiensä 39kg sarjan pronsiotteluun ja voitti sen YPV pistein 16-4. Venlan mitaliketju sai jatkoa, kun kuukausi aiemmin hän oli saavuttanut hopeaa U17 SM-kisoista.

Jaakko taisteli hyvin ja oli toisessa ottelussa jo 3-0 johdossa, mutta vastustaja pääsi lopulta kääntämään ottelun edukseen.

Kisoista ja Jyvässeudun painijoiden menestyksestä laajemmin Keskisuomalaisen jutussa:

https://www.ksml.fi/urheilu/5555841

Ottelutulokset kokonaisuudessaan täältä:

https://www.liga-db.de/Turniere/DM/2022/FI/221126_Jyvaeskylae/indexFIN.htmSeuran juniorit SM-mitaleille 29.10.2022

Vapaapainin alle 17-vuotiaiden SM-kilpailut painittiin Helsingissä. Jypän painijoilta kisat menivät erinomaisesti. Venla ja Pinja osallistuivat ensimmäisiin SM-kilpailuihinsa ja tuloksena oli Venlalle hopeaa 40kg sarjassa ja Pinjalle pronssia 43kg sarjassa.

Linkki ottelutuloksiin:

https://www.liga-db.de/Turniere/DM/2022/FI/221029_Helsinki/indexFIN.htm⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠KLL:n mestaruuskilpailuista 8.10.2022 kultaa

Koululiikuntaliiton vapaapainin mestaruuskilpailut painittiin Helsingissä. Seuran painijoista mukana olivat Venla, Pinja ja Jaakko. Venla ja Jaakko eivät tällä kertaa yltäneet mitaliotteluihin. Pinja otti nuorimpien 7-10v tyttöjen sarjassa 42kg kultaa selättämällä vastustajansa loppuottelussa.

Ennen kisojen palkintojen jakoa Petri Vienola otti vastaan seuran puolesta paininuken tulevien 2023 syksyn KLL:n vapaapainikisojen merkiksi. Kisat järjestetään Jyväskylässä Jypän ja Vaakun yhteistyönä.

KLL-kisojen tulokset:

https://www.liga-db.de/Turniere/ST/2022/FI/221008_Helsinki/indexFIN.htm