Tietoa meistä

Jyvässeudun Paini-Ässät ry on perustettu usean paikallisen painiseuran edustajan voimin heinäkuussa 1963 ihan kohtuullisen hyvin menestyneen jyväskyläläisen miesten painitoiminnan pönkittämistä varten.


Silloisten innokkaiden seurapomojen ”iloksi tai harmiksi” kävi kuitenkin niin, että muissa jyväskyläläisissä seuroissa painia harrastaneiden pikkupoikien ankaraan painostukseen pohjautuen nuorten painitoiminta käynnistettiin silloisen Keskuskansakoulun alakerran painisalissa jo syyskuussa 1964.

Tämän päivän Jyvässeudun Paini-Ässät on monipuolista toimintaa luottavaisin mielin toteuttava ja iloisesti tulevaisuuteen suuntaava painiseura, minkä toimintaohjelmaan kuuluu perinteisen painin lisäksi monenmuotoista liikuntatoimintaa.

Talkootyön turvin nuorille maksutonta toimintaa

Seurassa vahvana punaisena lankana on se, että etenkin nuorten toiminta olisi maksutonta, tulevaisuuden tähtivääntäjien ja liikunnan harrastajien alkavaa uraa ei haluta tappaa rahastamalla. Paini-Ässien toiminnallinen ideologia pohjautuukin vuonna 1963 käynnistyneeseen perinteiseen talkootyövetoiseen seuratoimintaan.

Pienen tauon jälkeen tammikuussa 2016 käynnistettiin uudelleen lapsille kohdentuvana painin harjoitustoiminta, mitä alkaneella kaudella toteutetaan maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin Kuokkalan Graniitin painisalissa. Harjoitustoiminta on harrastajille maksutonta, seuran toimesta alle 16-vuotiaille on otettu tapaturmavakuutus. Osa harrastajista osallistuu lähialueella toteutettavaan kisatoimintaan, tässä joukossa on mukana poikia ja tyttöjä.

Syyskuussa järjestetään vapaapainissa maksuttomana olympiavoittaja Rauno Mäkisen muistopainit. Rane toimi useamman vuosikymmenen täysin talkootyötä tehden seuran junioreiden ja miesten valmentajana ja ahersi itseään säästämättä kokonaisvaltaisesti muunkin seuratoiminnan parissa.

Kuntoliikuntaa jäykistymisvaarassa oleville

Paini-Ässien ohjelmaan on lähes koko pitkän toimintahistorian ajan kuulunut monimuotoinen Kuntoliikuntatoiminta. KKI-hankkeen myötä tämän syksyn aikana vauhditetaan torstaista Konkkapolvien toimintaa ja lauantaista Kuntopainia. Mukaan odotetaan erikoisesti yli nelikymppisiä jäykistymisvaarassa olevia miehiä ja naisia. Nuorempia ei kuitenkaan tulla missään tapauksessa Graniitin molskilta hätistelemään pois!

Uusinta uutta seurassa on Leuanveto. Paini-Ässät on Suomen Leuanvetoliitto ry:n jäsenseura. Tämän lajin kisatoimintaan on osallistuttu leukoja lisäpainojen kera vetämällä. Näköpiirissä on se, että seura järjestäisi tulevaisuudessa yhteistyössä jyväskyläläisen naapuriseuran kanssa myös tämän lajin kisatoimintaa.

Jyvässeudun Paini-Ässät ry ei ole niin ”täysi kuin sotien jälkeen kymenlaaksolainen Hallan Visa”, mukaan mahtuu!

Hyppää rohkeasti Paini-Ässien remmiin: iloiten harrastamaan – tai muuten ahertamaan seuratoiminnan parissa.